Wednesday, November 2, 2011

AlMOND CLUSTER - 2011


biskut ini adalah biskut terbaru 2011.


RESIPI ALMOND CLUSTER - 2011

A)
70 g mentega
25 g gula caster
1/2 st vanila

B)
125 tepung naik sendiri
25 g kepingan badam

c) Topping
200 g white chocolate
secukupnya crisco
300 g kepingan badam 

HIASAN:
paper cup
white chocolate.
ke[pmgan badam
sugar ball (akak ganti sugar love)

satukan ke semua bahan A dan putar sebentar
masukkan bahan B lalu di adunkan sebati.
ambil sedikit adunan dan masukkan ke dalam paper cup .
tekan sedikit dan cucuk cucukkan dengan garpu.
bakar pada suhu 150'C selama 15 minit.
keluarkan dan sejukkan.
cairkan white chocolate dan masukkan kepingan badam ke dalamnya lalu gaul sebati.
sudukan kepingan badam tadi ke atas biskut yang telah dimasak tadi.
taburkan dengan sugar ball ke atasnya tapi akak guna sugar love.

2 comments: