Saturday, April 7, 2012

MUSHROOM ORGANIC


akak x tau apa nama masakan ni tapi.. inilah cara yang aunty kat Jaya Jusco g tau.. tapi memang sedap.. simple je masaknya.. anak teruna akak cukup suka.. x cukup daa..


inilah cendawan korea organic


4 ketul ni RM8.50.. mahal gak tapi memang sedap..

RESIPI MUSHROOM SOS TIRAM

1 peket MUSHROOM organic korea - hiris nipis( aunty tu pesan jangan basuh cukup sekadar air lalu saja sebab ia akan berair - x sedap nnt)
1 in halia - potong mayang
1 senduk sos tiram
sedikit lada hitam( akak masukkan sedikit sos lada hitam bersama biji lada hitam hancur)
sedikit tepung jagung + sedikit air
air secukupnya
garam -ikut perlu

masakkan semua sehingga mendidih. siap.
sedap di makan begitu saja.


2 comments:

  1. salam kak norlie .. bestnya sup cendawan tu ,,, wani memang peminat cendawan ... hihi.. tapi x pernah tengok pulak cendawan jenis ni ..jakun betol ;p...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Norlie,
    sedapnya sup cendawan.... gemuk ye cendawan tu, puas makan!

    ReplyDelete