Wednesday, September 26, 2012

PENGAT PISANG


juadah minum petang.. dah lama x makan pengat pisang ni.. sesekali memang layan jugak ni... x sedar menambah.. hehehe.. almaklumlah bukannya pisang sendiri.. semuanya dibeli dari pasar malam je..


RESIPI PENGAT PISANG

1 sikat pisang abu - potong serong isinya
2-3 sb sagu
2-3 senduk sederhana gula pasir (akak x guna gula merah sebab kehabisan stok)
2 cawan santan
2 helai daun pandan
1 st garam @ secukup rasa

campurkan semua dan masaklah sehingga mendidih dan secukup rasa.
bolehlah di angkat.

3 comments:

  1. Sedapnye pengat pisang dimakan time panas2....nak jugak...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    sedapnya pengat pisang... kalau makan ni time petang2 mmg best.. :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Norlie :D
    Sedapnya Pengat Pisang...lama tak makan..Kak Lin suka makan pengat ni yg dah sejuk masuk dalam peti ais..

    ReplyDelete