Wednesday, July 3, 2013

CENDAWAN BUSUT MASAK LEMAK CILI API


cendawan ni pemberian dari rakan suami yang jumpa di tempat kerjanya di felcra... 
waaaa.. sungguh sedap... dah lama betul x makan cendawan busut ni... hilang kempunan... akak sebenarnya memang suka sangat cendawan ni.. tapi sayang seisi keluarga akak bukan pengemar cendawan... terpaksalah akak makan dan meratahnya sorang sorang.. akibatnya... sakit badan... angin satu badan.. rupanya orang gout pun x boleh makan banyak... sesekali jumpa akak tibai licin.. hahaha.. sakit tanggung sendiri warning dari mr hubby...


CENDAWAN BUSUT MASAK LEMAK CILI API

cendawan busut - bersihkan dan potong
6-8 tangkai cili api - tumbuk
1 biji bawang - tumbuk
santan pekat secukupnya
serbuk kunyit
garam secukup rasa

masukkan ke semua sekali dan masaklah sehingga mendidih secukupnya.
hidangkan

No comments:

Post a Comment