hok alohhhh... x berapa memikat rupa parasnya yang terlebih banyak coklat... warna pink dan hijau terus tenggelam... tapi rasa tetap maintain seperti yang selalu dibuat...
PUDING MARBLE
dari buku hanieliza
10 g serbuk agar-agar ( 1 paket)
4 cwn air
20cwn gula halus ( Uj guna guna 13/4 cwn)
1 tin susu cair ( 400 g)
1 cwn tepung kastard
1 sdu mkn serbuk koko
1 sdu mkn air suam ( dibancuh bersama serbuk koko)
1/2 sudu teh garam ( Uj tambah utk menaikan rasa lemaknya puding tulagi)
Cara membuatnya:
1. Masukan serbuk agar2.gula dan air kedlm periuk.Masak sehingga mendidih.
2. Bancuh susu cair dan tepung kastard.kemudian tapis.
3. Masukan bancuhan kastard kedlm agar2 dan kacau sehingga pekat.
4. Asingkan sebahagian adunan dan masukan bancuhan serbuk koko kedlm satu bahagian.
5. Masak sehingga pekat.
6. Sendukan adunan coklat kedlm acuan.Selang selikan seperti marble...
No comments:
Post a Comment