juadah minum petang.. dah lama x makan pengat pisang ni.. sesekali memang layan jugak ni... x sedar menambah.. hehehe.. almaklumlah bukannya pisang sendiri.. semuanya dibeli dari pasar malam je..
RESIPI PENGAT PISANG
1 sikat pisang abu - potong serong isinya
2-3 sb sagu
2-3 senduk sederhana gula pasir (akak x guna gula merah sebab kehabisan stok)
2 cawan santan
2 helai daun pandan
1 st garam @ secukup rasa
campurkan semua dan masaklah sehingga mendidih dan secukup rasa.
bolehlah di angkat.
Sedapnye pengat pisang dimakan time panas2....nak jugak...
ReplyDeleteassalamualaikum..
ReplyDeletesedapnya pengat pisang... kalau makan ni time petang2 mmg best.. :)
Assalamualaikum Norlie :D
ReplyDeleteSedapnya Pengat Pisang...lama tak makan..Kak Lin suka makan pengat ni yg dah sejuk masuk dalam peti ais..