nampak x ramai orang kat belakang tu.. sebenarnya gambar ini di ambil dari kelas berkongsi resepi JW Bandar U.. setelah kawan akak sudah selesai berkongsi resepi bubur som som.. jadi atas pemintaan dari rakan rakan meminta akak berkongsi satu resepi yang mudah.. disebabkan masa pun masih awal lagi jadi akak pun berkongsilah resepi yang mudah dan cantik serta sesuai untuk majlis besdei anak anak.. juga untuk sebarang majlis sebagai pemanis mulut (dessert)
dulu pun akak pernah buat di sini... resepi yang amat mudah...
JELLY PUDING KASTARD
cha
jelly secukupnya ( warna warni dalam bekas plastik)
pudding secukupnya
nata de coco - pun boleh (ikut suka)
utk sos custard:
1 tin susu cair
3 ke 4 sd makan tepung custard di larutkan dgn 1 tin air (tin susu)
3/4 cwn ke 1 cwn gula
air dr nata de coco / cocktail fruit
1 sdK esen vanila
sediakan bekas dadih yang tinggi secukupnya.
cara cara:
masak semuanya hingga sedikit pekat..
(kaedah mcm sos ler kan xde pekat xde cair sngt)
sejukkan sebentar
then baru tuangkan ke atas jelly, pudding, nata de coco & cocktails fruits tadi...
****klu kurang pekat bole lah tmbhkan bancuhan
salam K.Norlie..nampak sedap ngan jelly yg berwarna warni tu.
ReplyDeletesedapnyer..
ReplyDelete