baru ni akak ada buat juga biskut bijan ni tapi bukannya resepi yang sama... resepi tu di sini.. kalau di lihat gambar pun nampak kelainan rupanyakan.. akak lebih suka resepi yang ini lagi.. lebih sedap, rangup dan lebih gebu.. warna pun lebih putih..
akak dah lupa dari mana akak dapat resepi ni... tapi untuk pengetahuan.. yang akak ingat ia ada nyatakan ini adalah resepi dari pengusaha biskut Mak Ngah Che Empah..
BISKUT BIJAN
(Sumber: Mak Ngah Che Empah)
1 biji telur (merah sahaja)
1 cawan mentega
1 cawan gula halus
1 cawan tepung gandum
3 cawan tepung sagu/tepung ubi
1 cawan bijan ~ digoreng
sedikit vanila dan baking powder
Asslmkum kak
ReplyDeletewah. . Mcm best ja. Senang pulak tu. Sue copy dl. Thanks kak share resepi
sedapnyer kak...nampak cam rangup jer...
ReplyDeleteBetol2 nostalgia biskut ni. Sebijik Rasa mcm mak Saya buat Masa Saya kecik2 dulu. Tapi mak dah lupa resepi. Alhamdulillah jumpa resepi ni. Semoga pahala mengalir seperti sungai
ReplyDelete