biskut yang sedap lagi gebu... resepi asal di beri nama Biskut Pandan Salju berwarna hijau tapi akak nak buat biskut Kristal Pelangi Ball. kalau akak buat kedua duanya jadi x syok pulak tengok sebab resepi pun macam seakan akan sama je... dua dua ada taburan gula halus...
akhirnya akak buat ikut resepi yang tertera di bawah ni tapi akak pelangikan biskut ni.. 2 dalam 1...
kalau tau cara buatnya ia amat senang je... x la susah mana nk buat pun..
gebunya.... biskut ni ada intinya tau... jom layan resepinya..
di bawah ni resepi asalnya.. resepi ni akak ambil dalam majalah Saji 8/2012 keluaran edisi Raya..
maaf le ye.. akak ni malas benar nak menyalinnya ke blog ni... lastnya akak snap jer gambar ni.. nampak terang x resepinya...
RESIPI dari Chef Asma
RESIPI dari Chef Asma
** untuk biskut yang akak buat ni sama seperti Kristal pelangi..
bahagikan adunan kepada 3 bahagian dan warnakan merah / kuning / hijau
** biskut ni wangi sebab ada di letakkan perisa pandan (akak x guna vanila essence)
cantumkan 3 warna dan potong
baru keluar sauna
dalam biskut ni ada di letak inti gajus.. sama juga dalam biskut yang akak buat ni... gambar dari majalah Saji
biskut yang telah di solek... inilah gambar sebenar resepi ini.. warna hijau dan nampak gebukan...
cantiknya biskut ni, mmng teruja melihatnya...
ReplyDeleteAsslmkum Kak!..
ReplyDeleteBercolour2 biskut suji akak...Teruja tau...