followers

salji

waktu

bird terbang

Saturday, May 31, 2014

MASAK LEMAK TUMIS BERKUAH


dah lama x update blog akak ni.. sebenar akak sejak kebelakangan ni kurang sihat sehingga di tahan di wad kerana tekanan darah tinggi di katakan terlalu tinggi 192/130. wp doc test akak makan ubat semasa chekup tapi still tinggi dan x mahu turun. akhirnya akak di injet tapi turun pun x banyak.. akhirnya di tahan. asalkan akak pun x sangka Bp akak terlalu tinggi sebab akak hanya nak pergi hospital kerana akak rasa pinggang akak terlalu sakit..  akak x pun rasa sakit kepala atau pening serta loya disebabkan Bp tinggi.. itu yang menghairankan.. akak syak kerana sakit pinggang ni yang menyebabkan Bp akak melompat tinggi..
okla x mau la akak bercerita lebih panjang hal tu.. harapan akak.. doakan akak sihat dan kembali aktif yee.. mudah mudahan doa kalian termakbul.. ehh.. bukan meraih simpati yee... hehehe...
jom kita tengok apa menu yang akak muatkan di blog ni...

MASAK LEMAK TUMIS BERKUAH

10 ekor udang segar - bersihkan
sedikit kacang panjang - keratkan
cili cameron hijau - hiris
cili cameron merah - hiris
daun kunyik - koyakkan
sedikit santan
sedkit serbuk kunyit
garam secukup rasa
 sedikit minyak menumis

bahan tumbuk:
1 biji bawang besar
1 ulas bawang putih
6 tangkai cili api

panaskan sedikit minyak dan tumiskan bahan tumbuk hingga berbau wangi.
masukkan santan biarkan mendidih dan di ikuti udang.
masukkan semua bahan bahan sayuran yang lain serta garam secukup rasa. didihkan sekali lagi.
angkat dan hidangkan.

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...