followers

salji

waktu

bird terbang

Wednesday, August 7, 2013

STRAWBERRY CEREAL COOKIES


biskut yang nampak sweet di mataku... rasa pun sedap...dan juga crunchy...

lama betul rasanya x jengah blog ni lantas kesibukan saban hari.... sebenarnya dah lama nak berkongsikan resepi biskut ni atas permintaan rakan dari blog juga tapi atas kekangan masa yang amat mencemburui diriku... baru kini berkesempatan..  x de masa nak menaipnya... kalau copy tu senang jer heheheh.... biarpun dalam hati rasa ingin juga berkongsi dengan rakan rakan rakan di sini.... ok... x perlu nak celoteh panjang panjang.. jom kita lihat resepinya..... sedap ni tau...

oppp... sebelum tu... di sini akak ingin mengambil kesempatan mengucapkan mengucapkan selamat hari raya... insyaallah.. jika diizinkan... tiada pape mungkin esok kita akan menyambut hari lebaran... insyaallah... pohon ampun dan maaf  dari akak buat rakan tauladan yang mengikuti http://norlieharumaini.blogspot.com/

STRAWBERRY CEREAL COOKIES

A
250 g mentega
130 g gula caster
1 biji kuning telur
1 st vanilla
1 st pes strawberry
1/2 st pewarna pink

B
30 g kelapa kering (kisar)
50 g serbuk badam
1/2 soda bicarbonate
120 g tepung jagung
300 g tepung gandum

hiasan:
putih telur
nestum
coklt masakan putih (dicairkan)

1. satukan bahan bahan A dan pukul hingga sebati.
2. masukkan bahan bahan B dan uli hingga menjadi doh
3. ambil sedikit adunan dan bujurkan seperti buat almond london tu.
4. celupkan biskut ke dalam putih telur dan golekkan biskut ke dalam nestum
5. susunkan di atas dulang dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
6. setelah biskut sejuk hiaskan dengan coklat masakan putih

pesan penaja ** tujuan bakar 150 C selama 30 minit kerana untuk beri biskut lebih tahan lama..

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...