followers

salji

waktu

bird terbang

Friday, January 11, 2013

KUIH BAKAR JAGUNG


kuih yang akak buat masa nak meraikan majlis harijadi rakan grop Jiran Wanita... baru baru ni... makan pun sedap kuih bakar jagung ni.. buat pun x rumit mana.. senang je..

KUIH BAKAR JAGUNG

Bahan-bahan ( sefamily )

1 cawan tepung gandum
1 cawan santan
1 cawan susu sejat
3/4 cawan gula
2 biji telur
1 tin jagung manis ala krim
sedikit pewarna kuning
sedikit bijan jika suka
akak tambah pewarna

Cara-cara

"Blender" semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan
Masukkan jagung dan "blender" sebentar.
Tuangkan dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
Bakar pada suhu 160 C selama 1 jam

2 comments:

  1. Slalu mkn yg pandan tu...yg jagung x pernah jmpa lagi. Mesti sedap nie kan kak :D
    Tq follow blog sya ya. Kalau akk berminat nak order collagen tu boleh email saya bellaisyqeef@gmail.com
    blh bg diskaun lagi hehehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya....kena cuba nie....selalu tenguk yang pandan je.....

    p/s akak nama FB yan ada tertera kat blog yan.....baru hari nie buat....

    ReplyDelete

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...