followers

salji

waktu

bird terbang

Thursday, February 28, 2013

MENERIMA TEMPAHAN CUSTOMER - BROWNIES


gambar yang penuh ni tempahan dari cust
kebetulan ada tempahan jadi akak buat la dua adunan sekali gus.. teringin pulak nak makan bronis... bukan apa dah lama x buat... boleh juga beri hubby bawa ke opisnya dan anak bawa kat U dia..



gambar yang ni untuk makan sendiri dan untuk rakan opis hubby serta rakan sekuliah anak..


akak dua versi sebenarnya... yang satu akak kacang selepas bakar 
dan
yang satu versi lagi akak letak kacang atas adunan dan bakar...

RESEPI BROWNIES

150 g tepung gandum* (1 1/2 cwn)
1 sk baking powder*
60 g serbuk koko* -(1/2 cwn) (*ayak bersama)
400 g gula perang (boleh guna campuran gula perang dan gula halus)-(2 cwn)-boleh kurangkan
4 biji telur
3/4 cawan mentega cair
1/2 cawan kacang pecan/badam cincang kasar - dipanggang

Cara-cara

Campurkan 4 bahan pertama ke dalam mangkuk dan kacau rata.Masukkan telur dan mentega cair dan kacau sebati.
 Tuang adunan ke dalam loyang yang beralas kertas dan bergris dan ratakan. Taburkan kekacang yang dicincang. Bakar pada suhu 170C selama 25-30 min.
Biarkan brownies sejuk di dalam loyang, baru boleh dipotong dan dihidangkan.

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...