buat secara bergotong royong
4 kg tepung untuk kuih karipap (dibancuh oleh puan Zaitun U8)
* INTI: (dibuat oleh puan Azian U12)
- 5kg ubi keledek, 1 1/2kg udang, 2 kampit besar serbuk kari, 1 ikat daun sup
* INTI: (dibuat oleh puan Azian U12)
- 5kg ubi keledek, 1 1/2kg udang, 2 kampit besar serbuk kari, 1 ikat daun sup
- 20 peket mee goreng (2 ekor ayam, 3 peket fish cake, 1 biji kubis besar, 4 ikat besar sawi 1/2 botol besar kicap mee, 1kg sos cili, 1 kg sos tiram sedikit bawang dan bawang putih 2 labu serta cili merah sebagai hiasan (dimasak oleh puan Mazlina Hat U10)
- 5 peket agar agar serbuk untuk lengkong kuning (dimasak oleh puan Khamisah U8)
- 1 kg tepung talam (dapat 3 loyang besar) dan 1 kg santan (dibuat oleh puan Norasmawati U7)
- 1 kg tepung talam (dapat 3 loyang besar) dan 1 kg santan (dibuat oleh puan Norasmawati U7)
JW bergotong rotong membuat juadah moreh (selepas terawih)
gotong royong bermula 9pagi
jemputan YB Nizar Zakaria dan pegawai Perpaduan
ketering:
ayam masak kurma
- sayur pecal
- ikan goreng
- ulam ulaman
- sambal belacan
- ikan masin
- nasi putih
* AIR:
- teh
- kopi O
- air oren
- sayur pecal
- ikan goreng
- ulam ulaman
- sambal belacan
- ikan masin
- nasi putih
* AIR:
- teh
- kopi O
- air oren
selepas berbuka di surau Al-Ikhlas Bandar U
waktu menunggu isya dan terawih
hidangan moreh selepas terawih
sedap tgk karipap n mee goreng tu...lg2 bile dimakan beramai2 cmtu...lg bseslera jadinya
ReplyDeletesalam.Bestnya bergotong royong menyediakn juadah moreh...jarang jumpa suasana camni kat sini.Dpt jumap jiran tetangga...
ReplyDelete