followers

salji

waktu

bird terbang

Wednesday, February 11, 2015

ATVT KELAS JW - BAKED POTATO WITH CHEESE


tergelap la pulak warnanya... bukan kerana apa.. asalnya dh ok.. dah off oven pun.. tapi akak x kuarkan dari oven sebab time tu ada hal kat luar.. balik tengok dah garing cheesenya... tapi still sedap...


sedap sangat resipi kali ni... memang memkat rasa.. terima kasih Mardinah kerana sudi berkongsi dengan kelas jiran wanita..
sebenarnya suami pn Mardinah ni adalah seorang chef yang bertugas d salah sebuah hotel d Cameron Highland bahagian western. jom kita layan resipinya... yukkk..


BAKED  POTATO WITH CHEESE
mardinah

ubi kentang 5 - 10 biji kecil kentang (potong kiub)
1 1/2 - 1 peket (potong / hiris kecil)
1 tin sos prego
2 sd minyak
1/2 biji bawang besar (potong dadu)
garam (opt)*
serbuk lada hitam
sedikit air (jk perlu @ terlalu pekat)
mozarella cheese (parut)

rebus ubi kentang kemudian toskan
tumiskan bawang masukkan sos prego, serbuk lada hitam, garam secubit (jk perlu / rasa dulu).
tambah sedikit air untuk cairkan sos.
masukkan sosej gaul hingga sebati.
letakkan dan rata kentang ke dalam loyang.
masukkan bahan yang dimasak tadi ke dalam loyang yang berisi kentang.
taburkan mozarella cheese ke atasnya.
bakar selama 30 minit 150' C mengikut kesesuaian oven masing masing



poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...