30 ekor ayam - 1 ekor potong 20 ketul.bersihkan dan di goreng.
300g badam -rendam air panas untuk buang kulit
1 3/4 botol cili sos *(botol berat 1 kg)
300g kas kas -rebus dan kisar
3 tin susu cair
4 tin tomato puri
1 1/2 botol kicap cair
rm 2.00 cili kering -di rebus baru di blend
1 kg bawang besar ) hiris kasar dan
3" halia ) blend
2 sd makan lada hitam - di blend kering
1 senduk kerisek
1 kg santan
minyak menumis dan goreng ayam
garam
hiasan
*daun sup/daun bawang
*lobak merah
*daun pudina
* mak anjang/k.cik penang mari..
followers
salji
waktu
bird terbang
Friday, February 18, 2011
MENU RAKAN KENDURI-AYAM MASAK MERAH ROS (30 EKOR)
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment