Cucur jagung makan panas panas time cuaca redup seperti hari ni hulamakkk.. bestnya. akak ni kalau bab jagung berantu sikit.. suka bebenorlah weii.. buatlah ape saja yang menggunakan jagung semua akak suka...
RESIPI CUCUR JAGUNG
2 cawan tepung gandum
2 tongkul jagung segar - dihiris nipis
sedikit isi udang -hiriskan
1 biji bawang besar - hiris melentang
1 sd yis kering
1 cawan air suam @ secukupnya
1 1/2 st garam sedikit serbuk kunyit
gaulkan kesemua sekali hingga sebati.
biarkan selama 10 minit untuk sebatikan bahan penaik.
panaskan minyak.
jemputkan sedikit lalu di goreng di dalam minyak yang cukup panas.
bila masak bolehlah di angkat.
sedia untuk di hidangkan.
1sd serbuk soda
salam singgah
ReplyDeletesedapnya cucur jagung ni, saya belum pernah buat lagi..next time kot..dah dapat resepi
dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com
Lama dah tak.makan cucur ni. Sedapnya
ReplyDelete