biskut setiap tahun x boleh mis.. wajib buat! dulu akak pernah buat di sini... alahai sedapnya...
RESIPI BISKUT GREEN PEAS
500g kacang green peas serbuk
500g tepung biskut (red ros flour)
400g gula icing
1 3/4sb garam halus
3 1/2st baking powder
400-450 ml minyak jagung (agak agak x melekat di jari)
HIASAN:
2 biji kuning telur + pewarna hijau
coklat chip
masukkan semua bahan di dalam bekas besar kecuali minyak.
tuangkan minyak sedikit sedikit dan di gaul hingga sebati kesemuanya.
gaulkan sehingga x melekat di tangan.
kemudian bolehlah di bulat bulatkan dan susun di atas tray.
sapukan kuning telur yang di campur pewarna hijau di atas biskut.
kemudian tabur coklat green rice.
bakar 160'C 15-20 bergantung pada oven.
Salam kak...bestnya biskut ni...kalau dekat boleh tempah ngan akak ni...nak buat cam tak de masa je sekarang ni....uhuhu...
ReplyDelete