followers

salji

waktu

bird terbang

Friday, July 26, 2013

BISKUT LAMINGTON


share satu lagi sekut raya yang ranggup...

BISKUT LAMINGTON

BAHAN-BAHAN

200 gm coklat masakan
125 gm mentega
½ cawan gula perang
1 biji telur 1 ¾ cawan tepung gandum
1 camca teh serbuk penaik
¼ cawan kelapa parut kering

Cara:

1. Cairkan coklat, mentega dan gula perang di atas api perlahan. Sejukkan.
2. Masukkan telur, tepung yang diayak bersama serbuk penaik. Putar hingga adunan.
3. Bungkus adunan dan simpan dingin di dalam peti sejuk 30 minit.
4. Keluarkan, ambil secamca besar adunan, bentukkan bulat dan salut dengan kelapa parut kering atau breadcrumbs. Bakar selama 15 minit pada suhu 125 darjah Celcius.

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...