tahun lepas akak buat biskut bunga cina ikut resepi k.Nor secubit garam. tapi kali ni akak nak test resepi yang amat simple akak rasa.. iaitu dari kenalan FB Azie Mazidah pula.. inilah hasilnya.. menurut kata Azie biskut ni cair di mulut.. sebenarnya akak pun belum rasa lagi.. biskut ni memang putih melepak nampaknya. a adunan lebih dari sebotol akak dapat ni..
RESIPI BISKUT BUNGA CINA
azie mazidah fb
1 buku butter1/2 tin susu pekat ( 505 grm bhgi 2)
1 1/2 tin tepung jagung brown & polson ( 600 grm )
vanila..
* pukul butter n susu pekat n vanila - kembang + tepung sikit2 n terap.. siap.. bakar 180' hingga masak
biskut ni wrnanya memang putih cream suci sesuai seperti namanya... dperkaya dgn rasa susu n cair d mulut..
saya dah cuba..sedap giler...dah 2 adunan hanyut..hahaha..hari ni nak buat lagi...
ReplyDelete