ayam panggang madu dari lebihan buat nasi ayam pagi tadi akak olahkan semula untuk dinner akak malam ni hihihi... janganlah ada yang kata kedekut!! bukan kedekut weh...!! sebenarnya untuk elakkan pembaziran kerana nasi ayamnya dah clear..
nak tau.. rupanya bila akak olah semula ayam panggang madu ni lagi bertambah sedap loo.. my laling siap ratah ratah je ayam ni...
sebenarnya ayam panggang madu ni memang telah di potong kecil dan di penyetkan dengan pisau masa makan nasi ayam siang tadi, ayam ni agak lerai sikit tapi sebelum akak masak ayam ni, akak dah goreng sikit(2-3 minit jer)..
RESIPI AYAM PANGGANG MADU SOS KICAP
dalam mengolah semula ayam panggang madu ni akak cuma tambah bawang besar dan seulas bawang putih (tumbuk lumat). panaskan sedikit minyak lalu tumiskan bawang hingga wangi , masukkan ayam - balik balikan dan curahkan baki sos kicap ayam ke semuanya ke dalam kuali.
** x perlu letak kicap dan garam kerana sos kicap dari nasi ayam ni dah secukup rasa dengan madu dll.
sedapnya kak....memang suka ayam madu ni...
ReplyDeletenieza.. akak pun suka ni..
ReplyDelete