followers

salji

waktu

bird terbang

Monday, March 19, 2012

KELAS NASI LEMAK KUKUS, NASI LEMAK EXPRESS DAN IBU SAMBAL


kelas masakan nasi lemak kukus, nasi lemak segera dan ibu sambal yang akak hadiri di taman Melodi ipoh semalam... amat berbaloi.. yang best tu kelas ni turut di hadiri oleh pengusaha nasi lemak yang sudah bertahun berniaga... mungkin juga ingin menambahkan ilmu yang sedia ada..

 telur rebus goreng
 sosej goreng
 ayam goreng
 tumis bawang dan cili blend

 sementara itu buat nasi lemak kukus
 nasi lemak kukus
 nasi lemak kukus
ibu sambal yang boleh dimasak  dengan apa saja masakan, malah boleh di frozenkan.. tahan sebulan
  proses sambal ayam
 proses sambal sosej
siap dihidang.. ada sambal telur
 nasi lemak express
 nasi lemak express dalam proses
nasi lemak express hampir siap
 nasi lemak express siap
 tapau balik sambal telur
 tapau sambal ikan bilis
 tapau sambal sosej
 tapau sambal ayam goreng dan juga ibu sambal sekali...

10 comments:

  1. salam kenal kak..masakan yg sedap2

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt gi kelas memasak...berbayar ke kak kelas nya? wahhh tang sambal tu...terliur tengok....yg nasi lemak express tu letak apa daun kuning2 tu kak? serai ke?

    ReplyDelete
  3. Q.. akak belajar kat Taman Melodi di gunung rapat ipoh... kelas berbayar rm 80 semuanyanya.. kat KL kalau belajar tgk dalam FB dulu RM 200.. x mampu akak... makan di situ dan bawa balik.. akak nak belajar teknik mengukus.. rasanya pun x jauh dengan umah Q..

    ReplyDelete
  4. Salam Pn.Norlie. Memang benar kalau tempat lain sampai beratus-ratus ringgit, memang tak mampu. Boleh tak Pn.Norlie berikan alamat/contact number tmpt kursus, kerana isteri saya dah lama ingin mengikuti kursus sebegini. Terima kasih.

    ReplyDelete
  5. Perakman.. contat saya kat fb ye...norlieharumaini..

    ReplyDelete
  6. as'salam Norlie
    best pergi bljar camtu. berbaloi belajar sbb kalau beli pun mahal dan kdg2 kurang sedap.. siap2 tapau lagi tu.. mmg murah

    ReplyDelete
  7. Salam puan norlie, macamana sy nak hadir kursus nasi lemak exspress ni.bolih bg contact no tak...atau email ke aqieldin22@gmail.com tkasih ye

    ReplyDelete
  8. Salam puan norlie, macamana sy nak hadir kursus nasi lemak exspress ni.bolih bg contact no tak...atau email ke aqieldin22@gmail.com tkasih ye

    ReplyDelete
  9. boleh contat akak kat fb Che Hashamudin

    ReplyDelete

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...