followers

salji

waktu

bird terbang

Wednesday, November 9, 2011

DAGING KICAP BERCILI

da

menu hari raya yang akak masak untuk dibawa ke Pahang.. sebenarnya kalau nak berjalan jauh akak suka masak daging cara masakan ni sebab ia x guna santan jadi ia x mudah basi lagi pun masakan yang amat ringkas dan senang di buat...



DAGING KICAP BERCILI

2 kg daging batang pinang - potong kecil dan bersihkan perapkan bersama
1 botol kicap masin
gula secukup rasa

rm2.00 cili kering -buang biji dan blender
20-30 biji bawang merah - dijadikan bawang goreng
air asam jawa secukupnya
garam
minyak menumis - goreng bawang tadi.

panaskan minyak.
tumiskan cili kering yang telah di blender hingga pecah minyak.
kemudian masukkan daging yang telah di perap tadi.
masaklah hingga daging empuk.
masukkan air asam jawa dan garam.
setelah daging benar benar masak taburkan bawang goreng dan gaul sebati.
sediakan untuk di hidangkan.

poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...