followers

salji

waktu

bird terbang

Friday, May 6, 2011

COCOA BROWNISE



bronis yang sedap... kaya dengan rasa coklat dan teksturnya agak moist dan rangup di permukaannya.. akak x letak kekacang sebab kurang sedap untuk di simpan jadi akak hanya tabur coklat rice lorek dengan cooking coklat dan tabur sedikit hiasan croquant...potong 1" persegi.


RESIPI COCOA BROWNISE
K.fida

Bahan-bahan ( loyang 10x10 inc. )

  • 150 g tepung gandum*
  • 1 sk baking powder*
  • 60 g serbuk koko* - (*ayak bersama)
  • 400 g gula perang (boleh guna campuran gula perang dan gula halus)
  • 4 biji telur
  • 3/4 cawan mentega cair
  • 1/2 cawan kacang pecan/badam cincang kasar - dipanggang(akak x letak)

Cara-cara

  1. Campurkan 4 bahan pertama ke dalam mangkuk dan kacau rata.Masukkan telur dan mentega cair dan kacau sebati.
  2.  Tuang adunan ke dalam loyang yang beralas kertas dan bergris dan ratakan. Taburkan kekacang yang dicincang. Bakar pada suhu 170C selama 25-30 min.
  3. Biarkan brownies sejuk di dalam loyang, baru boleh dipotong dan dihidangkan.


poster salam sayang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...